29 ianuarie 2012

Evgeni Plushenko +1 medalie

La campionatul european de patinaj artistic de la Sheffield, Evgeni Plushenko si-a adaugat in palmares cea de-a saptea medalie europeana de aur, fiind intrecut in privinta numarului de medalii europene  doar de suedezul Ulrich Salchow (9 medalii) si austriacul Karl Schafer (8 medalii).

Desi se afla pe locul 2 dupa programul scurt, in urma compatriotului sau, Artur Gacinski, acest lucru nu l-a impiedicat sa-si revendice meritata medalie de aur. A avut un program liber exceptional, atat din punct de vedere artistic unde a "dansat" pe muzica lui Edvin Marton, dar si din punct de vedere tehnic, unde nu au lipsit saritura cvadrupla precum si cele trei sarituri triplu-Axel. 

Din nefericire, performantele lui Plushenko din acest sezon se vor opri aici, intrucat acesta urmeaza sa fie operat la genunchi in perioada imediat urmatoare. Din pacate nu va participa la campionatul mondial de patinaj artistic din luna martie. Dar iubitorii romani de patinaj artistic au sansa sa-l vada live intr-un spectacol de gheata, pe patinoarul Flamaropol din Bucuresti, pe 7 aprilie 2012.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL