07 februarie 2012

Ungureanu, prim ministru

Bun, avem un nou prim-ministru. Dar cine raspunde pentru tampeniile facute de Boc & compania. Pentru asumarea raspunderii pe o groaza de legi, cine raspunde?  Eu sunt fidel principiului "cine o comite, raspunde". Se pare ca in politica noastra nu e cazul de asa ceva.

Daca reforma va fi un succes, atunci PDL-ul va striga in gura mare (la alegeri) ca e meritul lor si al guvernului Boc. Daca reforma se duce dracului, atunci  PDL-ul va zice ca e vina guvernului Ungureanu, schimbat la dorinta opozitiei si a celor care protesteaza in Piata. Asa ca opozitia nu vrea sa fie manjita de acest siretlic, facut oricum pentru a prelungi durata mandatului lui Basescu. Boc nici macar nu a fost sacrificat la dorinta maselor, asa cum au zis toti. Boc a fost scos din joc pe usa din spate si pus la adapost. Vor fi 60 de zile de disputa intre opozitie si Basescu, timp in care cei vinovati isi strang lucrurile si pleaca. Aici e important, pleaca fara a da socoteala cuiva.

Dupa aceea, probabil, se anunta anticipatele si purcedem la vot, dupa alte cateva luni. Apoi urmeaza suspendarea lui Basescu, referendumul si finalul erei Basesciene. Pana atunci, toti cei vinovati si-au sters urmele. Hotul neprins e negustor cinstit. Asa se face politica in Romania. Prostimea, care intre timp s-a diminuat la doar 20 milioane de capete, nu conteaza in ecuatia politica.

Intre timp, Base & FMI rules.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL