08 februarie 2012

Oameni blocati in tren de 2 zile +

Povestea e simpla. Oamenii sunt blocati in tren inca de luni dimineata. La momentul respectiv, trenul a plecat din Galati catre Bucuresti. A ramas inzapezit intre Faurei si Buzau. Ulterior, tot pe aceeasi relatie si in aceeasi zona, s-au mai blocat cateva trenuri. Tind sa cred ca vagoanele trenurilor au fost comasate.

Autoritatile nu au putut interveni din cauza zapezii foarte mari iar CFR-ul s-a chinuit cu toate utilajele (locomotive, pluguri si freze) pentru a scoate trenul din zapada, insa au trecut mai bine de 2 zile de cand primul tren a ramas inzapezit. La momentul actual, trenul se afla in Faurei iar situatia e destul de grava. Eu stau si ma intreb, cum naiba a fost posibil ca CFR-ul sa dea plecarea unor trenuri din Galati, stiind ca la momentul respectiv un tren este blocat pe aceeasi relatie si nu poate inainta. Mai mult, cu o zi inainte, un alt tren a avut o intarziere de 6 ore tot din cauza zapezii, in conditiile in care drumul intre Galati si Bucuresti dureaza 4 ore. Probabil s-a mizat pe o interventie in forta si deblocarea liniei, dar uite ca nu a fost asa.

Atunci, de ce risti viata unor oameni si cheltuieli imense? Au vrut sa incaseze banii pe bilete, cand puteau foarte usor sa anuleze trenurile, iar acum mai mult vor pierde. Toate actiunile de deszapezire, curent, reparatii si alte resurse costa bani grei. Plus ca trebuie sa returneze banii de bilete inapoi calatorilor. Stiu ca legislatia nu permite (inca) compensarea sau despagubirea clientilor CFR, dar asta se aplica atunci cand trenul ajunge cu intarziere. Daca nici macar nu ajunge la destinatie, ba din contra, ajunge de unde a plecat, mi se pare normal ca CFR-ul sa returneze integral contravaloarea biletelor. Sau se le ofere oamenilor locuri la alte trenuri ce vor pleca dupa rezolvarea problemei.

Asta se datoreaza lipsei de comunicare in cadrul CFR, cu divizarea lor cu tot! Normal, problema tine de CFR Infrastructura si nu de CFR Calatori, dar exista telefoane, internet si alte echipamente. E asa greu suni de la Galati la Buzau sa intrebi daca linia este practicabila? Iar apoi sa iei o decizie responsabila: linia e (aproape) blocata, atunci nici un tren nu mai pleaca. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL