28 martie 2012

Prostitutie politica

Exemplul lui Sorin Frunzaverde, care a plecat din PDL la PNL, este cel mai elocvent. Iar asta se intampla cu numai cateva luni inainte de alegeri. Inteleg ca sunt persoane care in decursul anilor au tot schimbat partidele, in functie de cine se afla la putere. Cum ramane cu valorile si principiile partidelor? Oare cei care i-au votat nu au nimic de spus?

Pai hai sa ne fie clar! Daca la alegerile votam un partid (adica o lista de reprezentanti), atunci asa sa ramana. Nu pleci din partid decat daca iesi din politica definitiv. Cred ca ne trebuie o lege bine pusa la punct pe aceasta tema. Prea a devenit la moda acest subiect. Iar cetateanul nu are decat de pierdut. Nu e normal sa te muti dintr-un loc in altul doar pentru a fi la putere. Daca vrei sa te muti, poate ar fi normal sa votam fiecare persoana in parte, si nu partidul. Nu asa ar fi corect? In cazul acesta, ai tot dreptul sa te muti unde vrea muschiul tau. Pana atunci, ramai in partidul pe listele caruia ai fost ales.

Hai ca inteleg, te muti o data, e o intamplare, poate o nepotrivire initiala. Apoi iti dai seama ca nu ai ales bine partidul. Te orientezi din nou, de data aceasta corect. Si acolo ramai. A doua oara deja devine suspect. Iar aici trebuie taiat elanul. Poate printr-o lege, poate o regula conform careia nu ai voie sa candidezi din partea noului partid timp de un an, sau doi. In felul acesta am reduce aproape la zero prostitutia politica, in fuga dupa ciolan.

Eu, in locul lor, as merge pe ideea ca o data la patru ani imi vine si mie randul la ciolan. De obicei partidele fac cu schimbul la guvernare, cu exceptia UDMR-ului care a fost mereu la inaintare. Deci, daca tot umbli dupa ciolan, asteapta patru ani si apoi reintri in drepturi, daca te mai alege cineva. Sa inteleg ca acum e asa mare foametea incat nu rezisti sa stai deoparte?

E grav, pentru noi, cetatenii acestei tari, ca nu mai scapam odata de parvenitii astia de la conducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL