21 iunie 2012

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida?

Mi-e greu sa cred acest lucru. Nu am stat sa urmaresc desfasurarea evenimentelor, dar ceva e putred la mijloc. Nu cred in miracole, desi uneori viata bate filmul, dar povestea asta cu politistul care a incercat sa-l salveze si a reusit, e cusuta cu ata. Plec de la ideea ca Nastase a fost presedinte al AGVPS (Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilot Sportivi din Romania), deci stia sa foloseasca o arma, nu avea cum sa dea gres.

Se zice (prin presa) ca Nastase a fost surprins de politist cu arma la cap. Acesta din urma a incercat sa-l salveze si a deviat arma, iar glonutul nu a lovit nimic vital. Dar, de la cap la gat inseamna de sus in jos, ori daca vrei sa-i iei arma cuiva in nici un caz nu o deviezi asa. Nu cred ca e nevoie sa fii politist ca sa stii ca cea mai buna traictorie pentru a te feri de glont este sa indrepti arma in sus. Deci, intamplare sau teoria conspiratiei? Iar la asta adaug si faptul ca in pozele prezentate de televiziuni apare cu un fular la gat. Nici urma de pansamente, nici macar intubat. Stiu ca exista o procedura standard la ambulanta. Nu cred ca un pacient impuscat in gat nu este asigurat sau intubat, sau orice altceva. De exemplu, atunci cand esti implicat intr-un accident de masina ti se asigura gatul in suportul acela special, indiferent daca tu ai ceva sau nu. Asa e procedura standard. Sunt curios, in cazul lui Nastase, care e procedura standard?

Prin cele expuse mai sus nu neg ca Adrian Nastase s-a impuscat, dar nu cred ca a incercat sa se sinucida. Acesta ar fi un bun motiv pentru a scapa de parnaie, chiar si pentru un timp scurt, sau de a beneficia de conditii de detentie speciale. O rana la gat este problematica si nu stiu daca se va vindeca intr-un timp atat de scurt. Sau apar complicatii ce necesita tratament special, chiar alte operatii pentru o perioada mai indelungata, sa zicem un an. Cam tot atat se estima ca va sta la inchisoare Adrian Nastase.

Desigur, cariera sa politica e terminata. In primul rand pentru ca a fost gasit vinovat si in al doilea rand pentru "presupusa" tentativa de suicid. Familia si apropiatii sai probabil stiu anumite lucruri si nu vor dezvalui nimic. Eh, asta e o alta poveste. Dar cazul Iulia Timoscenko va spune ceva? Credeti ca cineva va mai dori sa deschida acum vreun dosar pe numele lui Nastase. Nu, nicidecum!

Ca si concluzie, nota 10 pentru circul mediatic de aseara. Regret ca nu am apucat sa-l vad. Oricum, se stie, Basescu e de vina! Sau... poate cred eu prea mult in teoria conspiratiei. Sper sa se insanatoseasca repede. Are nevoie de asta, poporul are nevoie de asta.

PS. Stati linistiti, daca era ceva grav il operau de urgenta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL