19 septembrie 2013

Emag nu mai este Emag

Suna ciudat titlul dar nu e asa. In urma cu multi ani cumparam "nimicuri" de la ei insa eram impresionat. La vremea aia! Aveau ceva unic, ceva ce nu gaseai peste tot, adica nicaieri. Pe atunci eMag era un mic magazin de electronice, unul ca oricare altul. Insa aveau preturi mult mai mici decat concurenta, erau foarte seriosi, atenti la detalii si pentru prima data in domeniul respectiv ofereau seriozitate. Garantia era garantie iar viata era roz. Si acum imi amintesc cand mi-am luat primul mp3 player care mi s-a defectat chiar din primele zile, pentru o asa zisa problema de firmware. L-am dus inapoi strangand din dinti, deja il vedeam pierdut undeva printr-un service si acoperit de praf. Doar ca, ajuns la eMag, produsul este inlocuit pe loc. Fara comentarii de genul "ca poate si daca", mi l-au luat iar apoi mi-au pus altul in mana. Si niste hartii de semnat. Atat! Pentru vremea aia era ceva nemapomenit. Cand pronuntai cuvantul "emag" asociat cu un gadget procurat de acolo castigai respectul celor din jur, starneai admiratie si curiozitate: "ce e ala eMag?".

Au trecut anii, iar acum eMag nu mai este acelasi magazin de electronice, mai nou vinde si altele culminand cu animale. Si nu mai vinde doar eMag ci si alte firme cu care probabil au un contract. Cu alte cuvinte eMag s-a transformat intr-o platforma online de desfacere a produselor, vandute de altii. Si garantia tot la altii. Bine, acum nu-i chiar evidenta treaba dar pe viitor va fi. Iar preturile nu mai sunt de mult timp cele mai atractive, ba din contra. Asadar niste altii profita de renumele de eMag pentru a-si vinde produsele. Iar cand pronunti numele lor nu te mai baga nimeni in seama, cel mult primesti sfaturi ca dincolo e mai ieftin si mai bine si ... asa o fi? Mie unul mi-e dor de vechiul eMag.

2 comentarii:

  1. vor sa fie si ei un amazon mai mic. dar sa stii ca preturile sunt aproximativ la fel. cel putin in marile magazine online. in plus, beneficiezi de alt tratament la ei, e normal ca serviciile astea sa fie taxate un pic mai mult. daca urmaresti promotiile, ai ocazia sa iei sub pretul pietei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca urmariti promotiile din alte magazine ai ocazia sa iei si mai ieftin.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL