15 octombrie 2013

Romania si calificarea la Mondial

calificare mondial nationala fotbal romania meci turcia olanda
Intrebarea zilei: a fi sau a nu fi la Campionatul Mondial? Trist e faptul ca nu noi vom raspunde la aceasta intrebare ci nationalele Olandei si Turciei. Cat despre nationala Romaniei, e inca in pom si nici nu are de gand sa coboare de acolo. Degeaba se plange Rat ca presa ii face o "generatie de ratati". Ei singuri s-au facut asa pentru ca au tratat fiecare meci cu superficialitate si plini de mandrie. Nu asa se trateaza un meci. Chiar nici un meci! Andorra putea fi infranta la un scor de peste 6 la 0, iar acum nu mai aveam emotii la meciul turcilor si nici la Romania cu Estonia. Acum suntem nevoiti sa invingem Estonia la un scor de cel putin 5-0. Destul de greu, dar nu imposibil. 

Romania a mai castigat meciuri la asemenea diferente de scor: 8-0 si 8-1 cu Liechtenstein in 1997 la calificarile pentru campionatul mondial, 5-1 cu Germania in 2004 (ce-i drept in amical) sau 6-1 cu Albania in 2007 pentru calificarile la campionatul european. Deci se poate! Putem marca 5 golouri fara sa primim dar trebuie sa atacam ca descreieratii pana in ultimul minut. Sa jucam ca si cum am fi condusi si vrem sa dam golul de onoare. De putut se poate insa problema nu-i acolo ci la antrenor. Cand selectezi niste amatori vei avea un joc de amatori. Daca mizezi pe contra-atac si greseli ale adeversarului e putin probabil sa castigi. In jocul Romaniei nu se vede nici un fel de tactica, de schema, de incercari sau schimbari de orientare, ca sa nu mai vorbesc de specularea unor avantaje pe care jucatorii nostri le-ar putea avea in fata adeversarilor, gen inaltime, viteza, tehnica. Nimic, abosolut nimic. Mai sar asa, cateva scantei dar acestea sunt scpliri ale jucatorilor si nicidecum ale antrenorului.

Exista echipe care pana acum traiau in anonimitate iar acum se bat cot la cot cu marile echipe. De ce? Pentru ca au antrenori cu o viziune a jocului. Noi avem aceeasi antrenori de 10 ani, Piturca si Lucescu Jr. Chiar asa, un antrenor mai bun nu exista in tara asta? Bine, nu exista, luati naibii un antrenor strain ca ala vede altfel lucrurile. Adica invartelile de le face Piturca prin promovarea unor jucatori care nu au ce cauta la nationala Romaniei. In schimb ce face Piturca? Afirma ca "daca turcii vor castiga atunci merita locul doi". Asta e mentalitate de antrenor al unei echipe ce trebuie sa invinga? Nu, Romania trebuie sa merite calificarea si nu Turcia. Ai avut in fata doua meciuri usoare, trebuia sa invingi. Ba mai mult, trebuia sa invingi la scor ca sa ne doara in cur de Turcia! Nu mai vorbesc de celelalte meciuri pierdute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL