08 decembrie 2013

Chevron are o problema

chevron pungesti exploatare gaze sist
sursa foto: adevarul.ro
Daca ieri compania Chevron a anuntat sa suspenda activitatile de la Pungesti, iata ca azi s-au razgandit si vor sa lucreze din nou. Cum asa? Ieri au avut parte de violente moderate prin care abia au scapat de furia oamenilor cu ajutorul jandarmeriei iar astazi vin sa lucreze din nou? Asta dupa ce au declarat ca opresc activitatea? Bun, e terenul lor, l-au concesionat, au tot dreptul sa lucreze acolo insa tensiunea din zona nu-ti permite. Si nimic nu-ti da dreptul sa dai comunicate de presa aiurea incercand sa pacalesti oamenii. Pentru ca oamenii aia tot peste tine navalesc atunci cand jandarmii nu vor mai fii. Iar taranul roman inca are in curte topoare, sape si coase. Nu-i bine sa te joci cu asa ceva!

Parerea mea este ca Chevron se joaca cu nervii localnicilor si vor plati scump pentru asta. Repet, nu doar pentru faptul ca vor exploata acolo ci pentru ca se joaca cu nervii localnicilor, si ai romanilor in general. Nu e normal sa anunti azi ca opresti activitatea iar maine spui ca te-ai razgandit si incepi din nou. Asta dupa ce te-au salvat jandarmii si esti constient ca revolta poate izbucni mult mai violent.

Chevron nu este o companie respectabila

Prin aceasta joaca de-a alba neagra Chevron nu face decat sa atraga criticile romanilor si ale localnicilor din Pungesti si din imprejurimi. Jandarmii nu vor fi acolo mereu sa-i apere pe angajatii Chevron. Sa zicem ca spiritele se vor calma pentru cateva zile insa la un moment dat tot vor reveni. Si va fi mult mai grav. Iar ce este mai rau este ca Chevron nu se tine de cuvant, adica sa opreasca activitatea pana se ajunge la un compromis. E musai sa se ajunga la un compromis pentru ce protestele si luptele pe camp nu ajuta nici localnicii si nici pe jandarmi. Practic ne luptam intre noi (romanii) iar bosii Chevron stau in birouri si ne rad in fata. Iar acesta nu este un comportament demn de o firma respectabila care anunta pe site-ul propriu ca angajamentul lor este "protejarea localnicilor si a mediului inconjurator".

Cum naiba protejezi localnicii cand tu, Chevron, dai declaratii contradictorii la diferenta de o zi stiind ca acest lucru va duce la escaladarea violentelor! Cum sa-ti pese de localnici cand asmuti politia si jandarmeria pe localnici. Da, e dreptul tau, il inteleg, dar exista si alte mijloace de a ajunge la un compromnis cu localnicii din zona. Ori daca nu faci acest lucru inseamna ca nu-ti pasa de localnici, deci si afirmatia aia de pe site-ul propriu este de-a dreptul mincinoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL