20 octombrie 2014

Atentie la ignoranta!

Stau uneori si observ cat de anemici sunt cei din jurul meu, nepasatori si croiti pe drumul lor fara sa bage pe nimeni in seama. Adica mergi si nu te uiti pe unde mergi. Si apoi te miri ca boul la poarta noua de cine te-ai lovit. Dar daca dadeai peste un copil? Un fel de "conducere preventiva" dar nu pentru masini ci pentru pietoni. Daca eu vad poate si tu vezi. Daca nu vezi la tine, macar vezi la altul si atunci bagi de seama. Nu zic ca sunt perfect dar macar nu sunt ignorant. Si nu doar in cazul amintit mai sus ci in multiple situatii.

Cu bagajul in tren
Ai ditamai geamantanul si tu insisti sa-l pui sus. Nu incape dar il fortezi si nici macar nu sta bine. Ceilalti calatori iti sugereaza din priviri ca mai bine il dai jos. Nu faci asta. Drept urmare in timpul mersului geamantanul pica de acolo si aproape loveste pe cineva. Daca il lovea era mort pentru ca-i pica direct in cap. Doar norocul a facut sa cada pe langa (caz real).


Mersul pe strada
De multe ori am intalnit colegi de drum care pur si simplu nu se uita pe unde merg. Se lovesc de tine, se intorc brusc, nu se feresc desi au loc cat pentru trei, chestii care tin de bun simt si coordonare in spatiu. Ma tot intreb cum de nu observa?! Atunci imi amintesc ca in generala nu toti reuseau sa faca problemele de geometrie pe care eu le rezolvam si in vis. Deci da, nu toti stiu sa mearga pe strada. Si ma refer la adulti nu la copii!



Statul la coada
Chiar nu inteleg de ce trebuie sa fiu pipait sau inghioldit cu vreo geanta atunci cand stau la coada? Decenta nu are spatiu, nici macar la ghiseu unde e linia aceea desenata pe jos care iti cere sa respecti dreptul la initimitate, adica vreo 2 metri. Dar nu, la noi trebuie sa fie ingramadeala, altfel nu se numeste coada. Plus scuza de rigoare: "A, stateati la coada, nu stiam?!" asta dupa ce se baga in fata ta pe motiv ca nu te-a vazut. Sau culmea tupeului cand te bagi in fata la supermarket ca ai un singur produs. "Don't care", nu esti gravida si nici nu stai in scaun cu rotile? Nu ai ce cauta inaintea mea! 


Ai grija de copil
Recent am fost martorul unei scene incredibile care din fericire nu s-a soldat cu nici un ranit. Un inconstient si-a last copil de numai 2-3 ani sa zburde cu trotineta la un concurs de biciclete. Intr-o clipa de neatentie, copilul s-a repezit in mijlocul pistei la numa un metru de o bicicleta care trecea in viteza. Impactul ar fi fost nimicitor. Bicicleta avea cel putin 20 km/h si sunt sigur ca concurentul nu putea sa opreasca. Nu avea cum pentru ca era concentrat sa prinda un pahar sau bidon cu apa.


Printre rafturi la supermarket
Acesta e preferatul meu. Iei una bucata carut de cumparaturi si il plasezi perpendicular pe culoarul de mers. Iar in unele cazuri nici nu-i nevoie sa-l pui perpendicular pentru ca e culoarul foarte stramt. Dupa care pe portiunea ramasa te pui in fata raftului si studiezi produsele. Si treci daca mai ai pe unde! Ma refer la ceilalti clienti care stau dupa fundul tau. Sau cazul si mai dramatic cand doi clienti, de altfel prieteni, isi parcheaza carutele unul langa altul si stau la o vorba. Toate astea nu le suport! In primul rand eu nu-mi iau carut decat daca am nevoie, iar in al doilea rand mi-l las intr-un loc mai ferit si prefer sa ma departez cativa metri. Toate astea pentru a nu deranja pe nimeni. Daca ar face toti ca mine!


Pe trecerea de pietoni
Cei mai multi pietoni au impresia ca sunt protejati atunci cand trec pe trecerea de pietoni. Poate de Dumnezeu, ca altcineva n-are cine. Realitatea e insa alta. Au existat cazuri cand masinile au ramas fara frane sau cand soferii nu au vazut pietonii si au trecut pe rosu. Tu ca pieton ai legea de partea ta, dar la morga nu mai conteaza legea. Si cu legea in mana tot trebuie sa fii atent! Oricand se gaseste cineva care incalca legea. Si atunci ce faci, iti risti propria viata? Mai multa bagare de seama nu strica, chiar nu strica!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL