19 octombrie 2014

Concurs de biciclete in Parcul Tineretului

In aceasta aseara am fost rasfatati cu un spectacol nocturn. De fapt a inceput ziua si s-a terminat noaptea. 150 de concurenti, cei mai buni, s-au intrecut pentru a castiga Moon Time Bike, un concurs de biciclete in Parcul Tineretului din Bucuresti. Restul, cei de pe margine, au aplaudat incercand sa incurajeze concurentii si au facut poze. In rest, muzica si voie buna. Probabil cei mai incantati au fost copiii sau simpli trecatori care pareau uimiti de agilitatea biciclistilor. Trebuie precizat ca acesti 150 de concurenti sunt printre cei buni din tara, fiind alesi la spranceana in functie de cat de bine s-au clasat in alte concursuri. Nu vezi prea des de asa ceva!

Desigur, au fost si nemultumiti. Asta au auzit-o chiar la intrarea in parc unde o gasca de pensionari se plangeau ca nu se pot plimba linistiti. Asa e, insa o data pe an merita sa vezi un asemenea concurs. Multi spun ca acest tip de concursuri pentru biciclete nu trebuie organziat intr-un parc. Bun, si cand il organizezi pe strazi iarasi nu e bine. Concluzia e ca mereu vor exista nemultumiti, insa cu putina promovare inainte de eveniment cred ca se rezolva toate problemele. Ideea e ca omul sa fie anuntat dinainte astfel incat sa ajunga in mijlocul evenimentului doar daca isi doreste!

Bun, acum sa revin la cursa. Ba chiar inainte de cursa. Concurentii s-au antrenat fiecare cum au putut. Cei cu echipe au beneficiat de ajutorul colegilor, restul pe cont propriu. Fiecare a incercat sa se concentreze cat mai bine si au mai facut o ultima tura pe traseu inainte de start. Am vazut si cazaturi, probabil emotii! Si s-a dat startul!




Viteza, adrenalina si iarasi viteza. Cei din frunte au mers grupati primul tur insa apoi s-au distantat unii de altii. Primele 3 locuri se stiau dupa 4-5 tururi cand fruntasii aveau un avans considerabil fata de restul plutonului. Insa lupta pentru locul 1 a durat pana la final, primii doi concurenti trecand linia de finish la foarte mica distanta unul de celalalt. Si totusi castigatorul a fost Lucian Logican, nimeni altul decat castigatorul de anul acesta de la Prima Evadare, un alt concurs de biciclete off-road intre Baneasa si Snagov. Bravo lui! Pe 2 a iesit Attila Madaras, coechipierul lui Logican de la echipa Ideal Geiger Team. Deci da, sunt o echipa si castiga cam tot ce se poate pe la noi in tara.

Restul concurentilor au incercat sa scoata un timp cat mai bun sau macar sa ramana aproape de cei fruntasi, asta deoarece cursa se termina dupa ce primii concurenti trec linia de sosire. Ceilalti nu trebuie sa parcurga cele 7 ture, adica aproximativ 35 de kilometri. Totul se termina dupa ce primul ajunge la finish. Ca fapt divers am vazut si abandonuri dar si ceva cazaturi, sper eu fara urmari asupra concurentilor respectivi.

Pot sa zic ca este o experienta inedita sa vezi asemenea concurenti pedaland in viteza, coborand si urcand pante abrupte in asa fel incat nu ti-ai imaginat vreodata. Eu sunt fan al bicicletelor, merg des cu bicicleta si chiar am fost la concursuri. Sunt obisnuit cu asa ceva insa aici am fost doar spectator. Poate si fotograf dar aparatul din dotare nu m-a ajutat prea mult pe intuneric. Chiar a fost intuneric pentru ca in Parcul Tineretului becurile lipsesc cu desavarsire. Poate la anul facem si noi rost de niste becuri?!

Despre organizare au numai cuvinte de lauda, desi cred ca se putea face mai mult la capitolul siguranta. Am vazut cateva faze la limita in care concurentii au fost atat de aproape sa loveasca spectatorii. Ok, inteleg ca prieteni sau familie, dar nu e posibil sa-ti lasi copilul de 2-3 ani pe mini-bicicleta sa zburde langa "pista". Sau inconstientii care dadeau bidoane concurentilor si nu se fereau de cei care veneau din spate. Bun, ai dat bidonul? Fa pasul inapoi macar 1 metru!

Iar in final am inteles ca distractia nu s-a incheiat aici. A continuat intr-un club bucurestean!

O drona filma din aer
Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014
Moon Time Bike 2014
Emotii inainte de cursa
Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014
Moon Time Bike 2014
Nu stiu ce face cu cauciucurile acelea la bicicleta
Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014

Moon Time Bike 2014

Mai multe poze aici.

Concluzia este ca am avut parte de un eveniment reusit la care toata lumea s-a simtit bine, de la concurenti pana la spectatori. Iar printre acestia am vazut multi copii, pensionari si chiar oameni cu handicap in scaun cu rotile. Vremea a tinut cu noi si nu a plouat pe durata cursei, dar mai tarziu a inceput sa ploua. Acesta a fost Moon Time Bike 2014 din Parcul Tineretului. Ne vedem la anul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL