28 noiembrie 2014

Chestii banale sau probleme existentiale

M-am gandit sa scriu pe scurt despre cateva intamplari/probleme aparent simple, dar care iti pot da batai de cap.

De ce sa faci Black Friday daca nu poti sa-ti onorezi comenzile. Sau daca le onorezi, de ce promiti ca le livrezi repede (da, e vorba de Emag) cand stii foarte bine ca nu se va intampla asa? Acum stau si astept comenzile mele de Black Friday, cele care nu au ajuns. Insa despre asta voi povesti pe larg intr-un alt articol, astept sa vad cum se finalizeaza lucrurile. Daca se mai finalizeaza, ca am inceput sa fierb si ma tenteaza ideea sa anulez din comenzi. Momentan ma mira faptul ca inca merge site-ul FanCurier la cati oameni isi interogheaza AWB-ul la fel ca mine.

probleme existentiale
sursa foto: eicoff.com
Se da una bucata de masina de spalat, livrata acasa si bagata in priza. Problema ar fi ca nu se deschide hubloul iar cablurile si manualul de instalare/folosire sunt inauntru. Alte indicatii nu exista. Masina o bagi in priza, apesi pe butoane, tragi de hublou si cu toate acestea nu se intampla nimic. Solutia: suni la reprezentanta si intrebi. Aia de acolo habar n-au si te amana o zi, doua. Dupa o zi afli si raspunsul: trebuie sa invarti de un anumit buton (on/off sau ceva de genul) pana se aude un "click-click". In sfarsit s-a deblocat usa! De ce n-ai scrie asta pe o foaie pe care s-o lipesti de masina? De lene!

Apropo de Depanero, cei care se lauda ca repara tot ce se baga in priza. Se trimite la ei un telefon Nokia Lumia 520 cu o problema "clasica", fierbe netul cu acest topic: butonul de power on/off nu mai functioneaza. Adica apesi pe el si nu se intampla nimic. Fizic totul pare ok. Practic, nu ai cum sa pornesti telefonul/displayul sa te uiti in el. Dupa cateva zile de stat in service, la un mail de curiozitate referitor la statusul reparatiei, cei de la Depanero raspund ca nu i-au facut nimic pentru ca n-au putut sa-l porneasca. Intelegeti, asta era problema principala iar ei zic ca nu o pot rezolva pentru ca nu pot porni telefonul. Li s-a dat un hint, telefoanele Lumia cu Windows Phone 8.1 au si functia de double-touch (pe display) pentru pornirea si deblocarea telefonului, iar terminalul trimis la ei avea aceasta functie activa. Ma gandeam ca ar fi normal sa te informezi asupra unui dispozitiv pe care vrei sa-l repari!

Am un televizor Teletech LED de 61 cm, ceva de generatie mai noua insa slab din punct de vedere tehnologic. Are un player multimedia de toata jena, abia daca imi vede filmele. Adice le vede, insa doar intr-un anumit format in care le convertesc eu. In rest se vede chiar bine. Alta-i problema! In manualul telefonului se zice ca accepta stick-uri de memorie de maxim 32 GB. I-am bagat unul de 64 GB si ruleaza foarte bine de pe el. O surpriza, zic! Acum ma intreb oare ce mai stie sa faca in plus?

Cei de la Orange imi tot diverse oferte de optiuni pentru cartele PrePay, doar sa renunt naibii la optiunea aia veche a mea! Eu asa deduc, altfel de ce mi-ar trimite oferte de optiuni?! Mai nou mi-au zis ca daca trec la abonament imi ofera nu stiu ce chestii in plus. Nu-i rau, insa daca ar vrea sa fie mai convigatori ar putea sa desfiinteze optiunea aia! Atunci sigur m-as orienta si eu catre altceva de la ei. Dar daca nu sunt convingatori raman la optiunea mea!

Cum e sa stai bine mersi la serviciu o jumatate de zi in care nimic nu se intampla. Aproape nimic. Toate bune si frumoase pana observi ca telefonul nu sta bine in furca si practic nimeni nu te poate suna. La cateva minute dupa ce il asezi frumos, incepe sa sune. Ok, oare cati te-au cautat timp de 4 ore?

Revin la comenzile mele de Black Friday. Cred ca toata saptamana m-am uitat pe geamul cladirii unde lucrez (la etajul 7) sa vad daca nu cumva trage la noi vreo masina de la FanCurier. Au tras ce-i drept, dar cladirea are 18 etaje si pe mine nu m-a sunat nimeni. Cu siguranta i-au sunat pe altii din cladire! Imi amintesc ca si anul trecut, in 2013, tot la fel am patit. Am asteptat de mi-au sarit ochii din cap, si asta in mijlocul Bucurestiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL