21 februarie 2015

Windows Phone are in sfarsit un manager de fisiere!

manager fisiere windows phone 8.1
Minunea s-a produs, anul trecut prin noiembrie. Dar eu abia acum am aflat faptul ca sistemul de operare Windows Phone 8.1 are in sfarsit un manager de fisiere. Este o aplicatie lansata de Microsoft, nu o porcarie din acelea pe care le gaseai in Windows Store si care nu faceau mai nimic. 

Pana acum situatia ere ridicola pentru telefoanele echipate cu Windows Phone, 8.0 si 8.1. Daca copiai un fisier de pe internet si nu aveai un soft care sa ti-l deschida, fisierul se agata prin memorie. Era pierdut. Am patit-o cu fisere .zip sau .rar pe care le deschideam prima data la momentul copierii de pe internet, iar apoi adio. Nu le mai gaseai. Puteai sa le stergi de undeva, grupate sub denumirea "others". Sau conectai smartphone-ul la PC si rezolvai de acolo.

Dar eu nu vroiam sa conectez telefonul la calculator. In plus, ce faceam daca nu-l aveam la dispozitie?! Dar vroiam sa fac ceva cu fisierele acelea!

Situatia era chiar hilara daca vroai sa redenumesti o poza, sau oricare alt fisier cunoscut, pentru ca nu puteai. Un simplu "rename" nu puteai sa faci la pozele tale! Sau poate doreai sa afli dimensiunea acelei poze? Nici vorba, sistemul nu iti permitea in nici un fel. Nici macar cu alte programe auxiliare.

Ca sa rezum cele de mai sus, telefoanelor echipate cu Windows Phone (in cazul meu un Nokia 520 Lumia) le lipsea acel manager de fisiere, gen Windows Explorer sau Total Commander si inserati voi aici orice folositi pe Android sau iOS. Pentru ca Windows Phone nu avea asa ceva! Pana si vechiul Symbian avea ceva, dar Windows Phone nu si nu.

Acum are! Se numeste "Files" sau "Fisiere" in limba romana si iti permite sa faci tot ce nu puteai pana acum. Poti sa navighezi prin foldere, poti sa creezi sau sa stergi foldere, poti sa vezi toate fisierele, dimensiunea acestora si chiar sa le redenumesti. Oricum, un salt spectaculos inainte pentru Windows Store.

Ce nu face inca? Nu se conecteaza in cloud la OneDrive. Deocamdata! Sper ca cei de la Microsoft vor sincroniza noul lor manager de fisiere cu serviciul de stocare in cloud. E un "must". Astfel vom avea la dispozitie un manager pentru toate fisierele, stocate atat pe memoria telefonului, pe cardul micro-SD cat si in cloud.

"God bless Microsoft", ca le-a dat mintea sa ne faca un manager de fisiere!

(pozele de mai jos sunt luat de pe windowsphone.com)

manager fisiere windows phone 8.1manager fisiere windows phone 8.1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL