25 martie 2015

O baba intr-un microbuz Auchan


baba microbuz Auchan

Am fost zilele trecute prin Auchan, in Bucuresti. M-am dus cu RATB-ul, m-am intors cu microbuzul Auchan. Daca nu stiti marile magazine au un serviciu de transport gratuit cu microbuze pus la dispozitia clientilor. Cei de la Auchan au si ei acest serviciu. Niste microbuze vai de ele, ruginite si descentrate de nu stii care e cauza trepidatiilor: masina sau gropile din asfalt. Sau ambele? Cert este ca sunt gratuite. Si te aduc aproape de casa, cel putin in cazul meu, in conditiile in care din magazin si pana la prima statie RATB fac cel putin 7-8 minute. Iar microbuzul Auchan are program fix, ies din incinta magazinului chiar inainte sa plece microbuzul din parcarea lor. Imi convine. Dar nu despre asta-i vorba.

Am urcat in microbuz, a plecat din parcarea magazinului si a ajuns in strada. Mai erau patru locuri libere pe scaune si doua persoane in picioare. Dintre cei care stateau in picioare erau o fata tinerica si o baba. Fata statea aproape de sofer si era sprijinita de bara de sustinere aflata in doatarea microbuzului. Baba se tinea doar de un scaun, cu sacosa in cealalta mana. Statea la barfe cu un mos pe care-l observase la urcarea in microbuz. Evident se cunosteau dar nu au prins loc unul langa altul. Mosul era la geam, asa ca trebuia sa deranjeze cealalta persoana daca vroia sa-i ofere locul. Babei nu-i pasa.

La un moment dat, stupoare! O masina taie calea microbuzului, soferul pune o frana brusca, iar baba ...? Baba zboara un metru pe culoar si cade langa sofer, fix peste sacosa ce o tinea in mana. Nu s-a lovit la cap, dar a imbratisat bordul microbuzului. Din fericire nu si parbrizul ca trecea prin el daca era cazul. Pana sa o ajute careva se ridica vioaie de acolo si revine la locul ei: "gatul ma-si, i-a taiat calea...". Soferul n-a schitat nici un gest. A pornit la drum. Baba n-a invatat nimic: tot cu sacosa in mana si sprijinita simbolic de un scaun.

Urmeaza statia. Baba e prima care vrea sa coboare insa microbuzul nu e inca oprit. Doar incetineste. Baba deschide brusc usa masinii, care era cu deschidere laterala, nu culisanta. Tare grabita mai era! Iarasi stupoare. Mai erau 3-4 metri pana la zona de oprire dar usa deschisa de baba era in pericol din cauza unui stalp de pe margine. Soferul, agil, a observat stalpul si a calcat frana. Baba se propteste instant in parbrizul masinii. Vrea sa zica ceva dar nu-si gaseste cuvintele. A coborat in sfarsit! Soferul iarasi n-are nici o reactie.

Cert este ca bebei ii placea sa traiasca extrem: n-a vrut sa stea jos, nu s-a tinut de barele de sustinere ale microbuzului, a mai deschis si usa microbuzului din mers. Cine stie cate nazbatii a mai facut baba in ziua aceea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL