29 aprilie 2015

Shaorma cu de "toate", la Dristor Kebap

shaorma dristor kebap abuzuri reclamatie
sursa foto: opencube.ro
O familie din Bucuresti traieste cosmarul vietii din momentul in care vecinul de sub ei se numeste "Dristor Doner Kebap". Totul a inceput cand spatiul de sub apartamenul respectiv a fost inchiriat de celebra shaormerie "Dristor Kebap", undeva prin sectorul 2 din Bucuresti. A se retine ca spatiul respectiv a mai fost ocupat si de alte firme, chiar si de o alta shaormerie mai mica, dar nu au existat probleme si nici reclamatii (asta din cate spune proprietara). Pentru mai multe detalii cititi articolul initial pe site-ul opencube.ro (Cum te dau afara din casa aia de la Dristor "Doner")

Pe scurt, care e problema? Cei de la Dristor Kebap au cam avut probleme cu autorizatiile si sunt acuzati ca si-au montat ilegal o firma luminoasa langa balconul celor de la etajul 1 (adica partea reclamanta) iar instalatiile montate in apartament fac zgomot peste limita decentei, non-stop, inclusiv noaptea cand in mod normal tot omul se odihneste. Aparent exista o combinatie intre Dristor Kebap si asociatia de locatari, politie si autoritati care refuza sa solutioneze reclamatiile facute de cativa locatarii din zona. In acest sens exista doua procese in civil, multiple reclamatii si probabil niste amenzi rezolvate rapid.

Ce abuzuri face Dristor Kebap in acest caz? Si-a ridicat fara autorizatie o firma luminoasa langa balconul de la etajul 1. Nu cred ca acest lucru deranjeaza dar daca tot e vorba de autorizatii de ce sa nu fim corecti pana la capat? Zgomot peste masura in timpul noptii avand in vedere ca shaormeria are program non-stop. Nimeni nu-i condamna, dar exista niste limite de zgomot pe care oricine trebuie sa le respecte in timpul noptii.

Aici cel mai important aspect este programul non-stop. Cu totii am trecut cu vederea o mica petrecere data de vecinul din bloc, de revelion, la aniversari, etc. Dar cum ar fi ca acestea sa fie non-stop, zi si noapte? Zgomotul nu este puternic dar este continuu. Stiu ce inseamna zgomotul unor instalatii metalice: ti se molesesc urechile, te zgarie pe creier si iti vine sa-ti tragi cateva palme doar ca sa inceteze pentru cateva minute.

Sa nu uitam ca vine vara iar shaormeria va fi vizitata de petrecareti in timpul noptii, alta problema legata de zgomot. Din cate stiu aceste magazine trebuie sa functioneze in spatiu inchis pe timpul noptii, nici vorba de terasa sau geamuri deschise. Drept exemplu iau magazinul de la Dristor unde pe timpul verii e terasa si harmalaie in toiul noptii. Nu e chiar legal acest aspect. Sa nu mai vorbesc de clientii shaormeriei care isi parcheaza masinile pe unde apuca.

Revin la zgomot, e foarte stresant sa nu ai cateva ore pentru un somn linistit. Te poti alege cu grave probleme medicale, directe si indirecte.

Un alt abuz al Dristor Kebap este ca nu dau bonuri fiscale. Am cumparat de cateva ori la magazinul de la Dristor si nu am primit bon fiscal de fiecare data. Ce-i drept se intampla cu mult inainte de vanatoarea ANAF. In plus, se pare ca ANAF-ul le-a inchis recent buticul din mall Vitan, semn ca nu prea erau cinstiti.

Prin urmare, mai ganditi-va atunci cand doriti o shaorma cu de "toate" la Dristor Kebap! Oricum costa dublu cat ar merita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL