30 aprilie 2015

Reclama la "cea mai buna" bere

cea mai buna bere

Mai tineti minte reclama de la televizor cu Aqua Carpatica, singura fara nitrati? Ei bine la vremea aceea s-a facut mare scandal pe motiv ca reclama mincinoasa, CNA, etc. Pana l-a urma au interzis-o. Acum trecem la bere.

Exista o reclama la televizor care ne prezinta cea mai buna bere din lume. Ma rog, se zice ca "probabil". Este vorba despre reclama la bere Carlsberg, "probably the best beer in the world". In traducere, "probabil cea mai buna bere din lume". Va zic eu, nu este! Cel putin dupa gustul, desi gusturile sunt discutabile. 

Nu contest gustul berii Carlsberg, imi place si o beau de cate ori am ocazia. Din pacate consider ca pretul nu justifica calitatea. Exista alte beri cu un raport pret/calitate mult mai bun. Dar reclama lor cu "probabil" cea mai buna bere din lume nu pare a fi in armonie cu legislatia romaneasca in domeniul audiovizualului. Vorbim de aceleasi principii pentru care reclama la apa a fost interzisa in versiunea initiala, pentru ca au modificat reclama ulterior.

Daca e sa vorbim despre cea mai vanduta bere din lume banuiesc ca e ceva din China, ca aia acolo sunt mai multi ca furnicile si consuma mult. Deci nu putem face o analogie intre "cea mai buna" cu "cea mai vanduta". Ca si calitate iarasi nu putem discuta, am o vaga impresie ca berea Carlsberg a castigat vreun premiu international  de "cea mai buna".

Nici macar politica Google Adwords nu permite reclame de genul "cel mai bun" sau "numarul 1" s.a.m.d. Totusi reclama la berea Carlsberg este difuzata fara probleme de catre televiziunile din Romania si este prezentata a fi cea mai buna bere din lume. Probabil! 

Cum vine asta? Inteleg ca acesta este sloganul lor, cu cea mai buna bere dar legea-i lege si trebuie respectata. Chiar daca e vorba de un slogan in limba engleza, doar stim foarte bine ca romanii sunt campioni la limba engleza.

Deci, care e cea mai buna bere?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL