21 aprilie 2015

Senatul si cazul Sova

vot senat cazul sova
Baietii din Senat in frunte cu Tariceanu fac abuz de putere si cauta portite sa-l scoata nevinovat pe Dan Sova. Prima data au votat impotriva retinerii lui Sova de catre DNA, si nu prea. Adica au votat pentru retinerea lui Sova dar nu s-a indeplinit si conditia de cvorum. Adica prea multi dintre senatori erau la buda sa ude "laleaua". Le-as aminti de reclama aia cu "prostamol uno" daca au probleme. In fine, vezi doamne nu au fost destui in sala care sa voteze! 

Dupa momentul respectiv acum trebuie indeplinite nu stiu ce proceduri. Iar Tariceanu si tot Senatul cauta motive sa sfideze cererile DNA si sa-l scoata basma curata pe Sova. Uite legea, nu e legea! Adica Senatul se joaca de-a soarecele si pisica cautand tot felul de regulamente, legi si alte rahaturi ca sa evite mersul normal al lucrurilor. Ma gandesc ca DNA-ul tot poate face ceva pentru a-l aresta pe Sova, dar mai intai rahatii din Senat trebuie sa se hotareasca odata cu procedurile lor.

De ce atata graba cu Sova? Pai omul e in libertate, are acces la propriul dosar, se poate apara singur. Dar pe de alta parte poate sa ascunda probe sau sa influenteze martorii. Deci da, daca e nevoie de arestarea lui atunci e musai sa fie cat mai rapida.

Pe de alta parte ma gandesc si la rahatii din Senat care pe o parte au votat ca trebuie arestat Sova iar pe de alta parte nu s-au prezentat la vot. Prin urmare Sova nu poate fi arestat. Dar daca? Daca Sova este prins in cele din urma, peste ani, si acuzat de aceste fapte pentru care Senatul nu s-a pronuntat? Cum ar fi ca Tariceanu impreuna cu cei care au votat "impotriva" sa fie acuzati de obstructionarea justitiei? 

Asa e normal. De cand Senatul are puterea de a decide daca un senator este vinovat sau nu, tot asa ar trebui scosi la zid toti cei care au gresit si au dat "verdictul" aiurea. Sa se sature de imunitate si dublul rol de parlamentar si "justitiar". 

Taricene, daca erai cinstit faceai totul ca justitia sa-si vada de treaba, nu te pierdeai in proceduri, norme si regulamente, ca un incompetent ce esti! Democratia insemna separarea puterilor in stat: Parlament, Presedentie, Justitie s.a.m.d. Cu alte cuvinte un parlamentar nu poate avea si rolul de judecator, nu in acelasi timp. 

Sictir CPT si ceilalti din Senat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL