21 mai 2015

Ponta si PSD-ul au marit alocatiile copiilor

Decizia nu-i rea, prinde la public, PSD-ul a contribuit la marirea alocatiilor copiilor. Sigur vom auzi sloganul acestea la alegerile din 2016. Oare ajuta la ceva sau e doar praf in ochi? Asta in conditiile in care o alocatie de 84 de lei nu ajuta prea mult.

Copii nu pot vota! Gresit, cei care astazi au 17 ani la anul vor avea 18. Vor merge la vot. Si sunt cateva sute de mii de voturi! Adica un ban in plus la tigari si bautura nu strica, dar e posibil sa conteze la vot.

Da, sunt cateva sute de mii de tineri dar romanii care voteaza sunt milioane iar rezultatul alegerilor nu poate fi influentat. Iarasi gresit, daca stam sa ne gandim cum a castigat Iohannis alegerile. Unii zic ca facebook-ul si alte retele sociale au facut diferenta. In mare asa a fost: a existat o miscare masiva pro Iohannis pe internet favorizata si de gafele celor din anturajul lui Ponta, lucru speculat rapid online. Si cum online stirle se propaga exponential a fost doar o chestiune de timp pana balanta s-a inclinat in favoarea presedintelui actual. Evident, Ponta si-a dat seama de greseala facuta dar era prea tarziu sa mai actioneze.

Ei bine, generatia "facebook" sunt acesti tineri care astazi au 17 ani carora tocmai le-a fost dublata alocatia. Intamplator sau nu ei sunt cei mai activi pe facebook si alte retele sociale. Oare cum se va auzi glasul lor la momentul alegerilor? Propaganda politica cu maritul alocatiei poate fi un atuu in campania electorala.  Daca aceasta miscare prinde la cei tineri s-ar putea ca la alegerile din 2016 facebook sa fie invadat de mesaje pro PSD ca rasplata la dublarea alocatiei.

Partea frumoasa este ca nu doar un partid politic isi poate asuma alocatiile copiilor marite. Fiecare partid a contribuit fie ca au votat "pe bune" sau din greseala. Asa ca PSD-ul nu-si poate asuma de unul singur marirea alocatiilor mai ales ca la inceput au fost impotriva.

Dar pe viitor s-ar putea sa vedem si alte decizii politice in favoarea tinerilor, ceva care sa-i stimuleze inainte de alegeri, iar apoi pe facebook. Ma gandesc la un ajutor pentru admiterea la facultate, un bac mai usor, ceva scutiri de impozite sau taxe la diverse servicii. Sau mai mult de atat, imi amintesc ca prin clasa a 12-a (acum multi ani) am fost stransi toti elevii si dusi la o intalnire cu partidul de atunci, tot PSD-ul. Am fost stransi si ni s-a explicat ce bine este sa votezi si cum sa votezi, asta sub privirile atente ale directoarei. Asta ca sa nu huiduim. Deci da, actiuni de genul asta se pot repeta si la anul cu mesajul "nu uitati cine v-a marit alocatiile, deci n-ar strica un like sau un share pe facebook".

Un lucru e cert, partidul ce castiga astazi tinerii din generatia facebook va avea miliarde de "likeuri" la alegerile din 2016. De "share" nici nu mai vorbesc, propaganda sa fie!

Stiti vorba "din greseli inveti"! Ei bine, Ponta nu va uita cum a pierdut alegerile, adica pe facebook. La alegerile din 2016 va fi altceva!

Un comentariu:

  1. Sunt multe aspecte, multe criterii ale acestei legi.
    Cred ca s-ar putea dezbate mult pe tema asta. Ideea e ca Tonta si ai lui au picat in cap. Sunt optimist si zic ca vor lua 30% la locale.

    Iar daca vbim de alocatia in sine: alocatia este un ajutor social. Oare chiar toata România are nevoie de ajutor pentru cresterea copilului?!
    Foarte corect 84 de lei sunt putini bani, dar pentru ala ce are 1,2 copii in grija si are salariu minim pe economie inca 40 de lei pe luna sunt bani. Nu vorbesc de cei de la oras, ci de cei de la tara...atat cat mai sunt tineri pe acolo...

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL