27 mai 2015

Atunci cand agresorul devine victima

sursa foto: romanialibera.ro
Recent a aparut in mass-media un caz socant in care un grup de ONG-isti care vroiau sa documenteze defrisarile ilegale din Parcul Dinozaurilor Tara Hategului au fost atacati de niste "investitori" ai zonei. Mai exact, un grup ai ONG-ului "Agent Green" impreuna cu cativa localnici si o echipa de jurnalisti ai Deutsche Welle au fost atacati de patronul si angajatii unei firme ce construia o microhidrocentrala pe Raul Alb, in Parcul National Retezat. Stirea pe larg o gasiti aici.

Situatia e urmatoarea: ONG-istii au intrat fortat si posibil ilegal pe un drum forestier privat. Ramane de vazut cat de privat era in inima muntilor intr-un parc national si intr-o arie protejata de legea romaneasca si internationala. Aproape greu de crezut!

In timp ce faceau poze oamenii au fost atacati de angajatii unei firme ce construia o microhidrocentrala in zona. Grupul de agresori era condus chiar de patronul firmei, probabil si primul care a sarit la bataie avand in vedere nenumaratele incidente din zona respectiva. Ghinionul sau a fost ca s-a aruncat in fata masinii cu care ONG-stii vroiau sa scape din primejdie. Agresorul principal a fost luat pe capota masinii si aruncat lateral, ulterior fiind calcat. Omul a ajuns la spital aproape paralizat. Repet, ghinion!

La o prima reflectie as putea zice ca este exemplul perfect de pus in cartile de religie. Daca esti rau si faci rau in jurul tau atunci nici Dumnezeu nu-ti ajuta. Ba mai mult te lasa fara picioare, paralizat. Deci nu e bine sa fii rau si sa agresezi alti semeni prin padure pe simplul motiv ca ti-au calcat iarba. Pardon, deseurile pe care tu le-ai lasat in urma, pe proprietatea ta privata.

In imaginea de mai sus toata lumea se uita cum agresorii aruncau cu bolovani dupa ONG-isti. Dar uite cate gunoaie sunt pe terenul acela "privat"!

Apropo de bolovani, nu stiam ca muntele a devenit proprietatea privata a cuiva. Iar modul de alungare a intrusilor se rezuma la pumni in gura, bolovani aruncati in masina si tot tacamul. Din cate stiu eu se anunta la 112 sau la politie.

Ce sa vezi, ghinion! De aceasta data agresorul a devenit victima fiind calcat de masina. Omul e paralizat! Nu cred ca va mai agresa turisti pe munte vreodata. 

Situatia devine si mai hilara: daca drumul era privat, atunci nu era public, iar soferul masinii nu poate fi acuzat de vreo infractiune auto atat timp cat nu circula pe un drum public! Cel mult poate fi bagat la tentativa de omor dar e greu de dovedit pentru simplul fapt ca el vroia sa scape de bataie. A intors masina si a vrut sa fuga. In schimb, ce sa-i faci animalului daca e prost si se arunca pe masina?! Creierul meu imi spune ca daca o masina vrea sa ma calce eu ma indepartez de aceasta, nu ma arunc pe ea.

Deci da, ghinion!

Daca toata intamplarea s-a petrecut pe un drum public atunci soferul masinii poate fi acuzat de calcarea pietonului, bla bla, ceva infractiune cu masina: permis suspendat, amenda, etc. Dar in acest caz toti agresorii/batausii/angajatii firmei trebuie sa intre la parnaie pentru ca au agresat niste cetateni pe domeniul public, nu pe un spatiu privat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL