28 mai 2015

Moldovenii fac lucruri traznite

Cei de la Otelul Galati au mancat bataie pe banda rulanta tot campiontul iar la final s-au trezit ca vor sa joace fotbal. Asa ca au batut Steaua, au mai facut cateva meciuri frumoase iar la final au batut si echipa de pe locul doi, ASA Tg Mures. Si i-au privat pe cei din urma de castigarea campionatului. Asa ca Steaua a ajuns campioana Romaniei la fotbal in timp ce Otelul a retrogradat!

Dar revin la Otelul, cum este posibil sa nu joci nimic un an intreg iar la final pornesti motoarele si incepi sa bati pe toata lumea? De ce pana acum nu au jucat la fel de bine: nu erau platiti, le era lene, erau bolnavi, nu stiau fotbal, aveau apa calda? (o sa explic mai jos ce e cu apa calda). 

Otelul a demonstrat in finalul campionatului ca orice este posibil: din postura ultimei clasate a batut echipele de pe primele locuri si le-a aratat ca fotbalul nu moare la malul Dunarii, ceva din spiritul echipei ce in urma cu cativa ani castiga campionatul in Liga 1. 

De departe ultima etapa a fost cea mai haioasa: Steaua s-a incurcat la Iasi in timp ce ASA Tg Mures era pe drumul catre primul titlu din istorie: conducea cu 1-0. Doar ca Otelul n-a fost de acord, a dat doua goluri in ultimele minute si i-a relaxat pe stelisti. Cred ca le sareau inimile din piept la cat de tensionati erau. Deh, moldovenii fac lucruri tranzite: nici Galatiul si nici Iasiul nu s-au predat desi nu aveau nimic de castigat. Sau?

Teoria conspiratiei face victime, sunt vehiculate multe ipoteze: unii au jucat la pariuri, altii au fost motivati cu valiza, restul au incercat sa faca o figura buna la final de campionat. Nu de alta dar meciurile din final sunt vazute de impresari/patroni/antrenori si doar asa poti prinde o echipa buna la anul. Mai ales daca echipa ta actuala a retrogradat. 

Sau cum citisem pe undeva un comentariu, cei de la ASA Tg Mures i-au motivat pe ieseni dar au uitat de galateni. Iar teoriile pot continua la nesfarsit!

Final de campionat mai nebun decat acesta (anul 2015) n-a existat pana acum. De regula echipele ce se bateau pentru titlu defilau in ultima etapa. Daca meciurile erau mai incinse, motivul era ca se intalneau echipele din fruntea clasamentului. Dar nu-mi amintesc ca ultima clasata si retrogradata sa bata in ultimele meciuri echipele de pe primele locuri

Concluzia: aceasta e valoarea campionatului de fotbal (Liga 1) din Romania!

Nedumerire: de ce suporterii stelisti se bucucura de castigarea campionatului cand ei nu recunosc actuala echipa FCSB?

PS. Undeva prin luna aprilie apa calda la nivel centralizat a fost oprita in Galati. Tot atunci Otelul Galati a inceput sa joace fotbal. Banuiesc ca jucatorii au petrecut mai mult timp pe la stadion sa faca baie. Coincidenta?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL