14 iulie 2015

Untold Festival vs. Liberty Parade

In urma cu multi ani priveam cu admiratie la festivalul Liberty Parade, un fenomen al muzicii electronice in Romania. Ascultam cu interes toate melodiile si urmaream videoclipurile lor pe youtube. Imi doream sa merg acolo dar mereu se ivea altceva: ba un examen, ba o restanta, ba nu aveam bani, ba nu aveam cu cine sa merg s.a.m.d. Am zis ca macar o data trebuie sa ajung acolo. Intre timp lucrurile s-au schimbat, muzica de acolo nu mai este deloc atragatoare iar spectacolul a devenit jenant. Chiar nu ai ce sa vezi acolo!

In schimb altceva mi-a atras atentia, cel putin acum in 2015: Untold festival. Doar ma uit la capii de afis: Armin Van Buuren, probabil cel mai bun Dj din lume la ora actuala, David Guetta sau ATB, candva cel bun Dj din lume. Acesta din urma e preferatul meu chiar daca in ultimii ani s-a cam retras din lumina reflectoarelor. Dar niciodata nu voi uita primele sale melodii ce faceau senzatie acum multi ani. As mai completa si cu Avicii sau Fedde Legrand, destul de cunoscuti pentru iubitorii acestui gen de muzica.

Revin la Liberty Parade, ce avem de vazut anul acesta? Mai nimic: Emil Lassaria, Dj Andi, Dj Optick, Liviu Hodor si Raul Russu. Nu pot sa zic ca n-am auzit de ei ca tot vin an de an la acest festival. Surprizele ar fi Puya si Marius Moga. WTF, asa am ajuns!?

Nu poti sa faci un spectacol in care sa copiezi marii Dj ai momentului (Liberty Parade) cand acestia din urma au venit chiar in tara ta (Untold festival). Diferenta ar fi ca Libery Parade ofera intrarea gratuita in timp ce la Untold Festival pretul biletelor incepe de la 300 lei. Dar daca privesc inca o data "oferta", fara cea mai mica ezitare as alege Untold Festival. 

Nu pot sa merg la o copie de festival, o incercare nereusita de a face spectacol in vitutea unor vremuri glorioase demult apuse, atunci cand romanii adorau sa mearga la Liberty Parade. Ca altceva nu aveau! 

E ca si cum ai alege o replica fidela a unui Iphone in loc de orginal. Sau o pereche de Nike falsa in locul uneia autentice. Nu mai merge asa, romanii vor ce este mai bun si sunt dispusi sa plateasca pentru asta. Ba chiar sunt dispusi sa arunce cu bani daca ce le oferi este la moda.

Mai mult de atat, un festival autentic poate atrage turisti in Romania. Exista multi fani ai acestui gen de muzica care ar face orice sa puna mana pe un bilet. Mai ales ca preturile din Romania sunt inca sub nivelul celor din vest, asa ca vor fi multi straini care vor veni la Untold Festival sa-si vada idolii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL