24 septembrie 2015

Cum se taie copacii in Sectorul 3 din Bucuresti

Undeva pe la Dristor, mai exact la intersectia dintre strazile Mihai Bravu si Calea Dudesti se afla scoala gimnaziala 80. Scoala are mai multe corpuri de cladiri. Insa cel aflat fix in intersectie este o cladire veche, pana de curand aflata in paragina. Pe timp de iarna mai era si casa pentru boschetarii din zona. Multi ani a fost in paragina dar acum un an cineva s-a apucat s-o restaureze. Tind sa cred ca cineva din primaria Sector 3 sau Ministerul Invatamantului, altcineva nu cred ca se ocupa de asa ceva.

Si cum ziceam, acum un an (poate doi) au inceput s-o renoveze. Acum au terminat. Cladirea arata bine, doar ca... nu mai exista copacii din preajma ei. Inteleg ca renovezi si ai de lucru, dar nu te apuci sa tai copacii de dragul de a-i taia. Sau daca nu poti sa lucrezi altfel, macar plantezi alti copaci in locul celor taiati. Dar nu tai copacii aceia intr-un loc lipsit de vegetatie si foarte poluat de traficul cotidian.

Taierea copacilor poate fi observata in pozele de mai jos, comparatie intre cum arata scoala in 2014 si cum arata in septembrie 2015, dupa ce majoritatea copacilor au fost taiati.

copaci taiati sectorul 3
vedere dinspre Calea Dudesti: 2015
copaci taiati sectorul 3
vedere dinspre Calea Dudesti: 2014
copaci taiati sectorul 3
vedere dinspre Mihai Bravu: 2015
copaci taiati sectorul 3
vedere dinspre Mihai Bravu: 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL