15 septembrie 2015

Criza imigrantilor in Europa si armata rusa din Siria

criza imigranti europa rusia siria

Stiu ca toata lumea e la curent cu criza imigrantilor care au navalit in Europa. Momentan Romania nu este afectata. La nivel politic exista ceva divergente intre noi si UE dar pana la o eventuala concretizare este o cale lunga. Nu de alta dar sunt covins ca refugiatii pusi in fata faptului de a merge obligati in Romania, asa cum vrea UE, s-ar rascula si n-ar accepta sa vina in tara noastra. Deci, daca ei nu ne vor, noi nici atat! Bun, deci avem o criza a imigrantilor iar parerile europenilor sunt impartite: ii primim, nu-i primim? Cert este ca oamenii aceia nu sunt cu nimic vinovati, doar s-au nascut in locul nepotrivit pentru acest inceput de secol. Si avem o criza a imigrantilor!

Pe de alta parte auzim cu Rusia si-a mutat ceva forte armate in Marea Mediteranta, in bazele militare din Siria. Cica ajuta regimul lui Bashar al Assad, dar nu cred speculatiile acestea din mass-media pro NATO. Rusii pur si simplu sunt interesati de resursele de petrol din zona aceea. Din punct de vedere militar n-au nimic de castigat, oricum aveau acele baze militare si puteau duce oricand forte militare acolo, cu sau fara voia NATO. Ei uite ca acum s-au inmultit acolo si anunta ceva exercitii militare pe tarmul vestic al Siriei. Dar ce castiga Siria?

Siria primeste armament? Nici vorba, rusii nu sunt prosti. Nu vor inarma niste oameni care pot deveni teroristi si peste ani vor intoarce armele impotriva lor. Au mai patit-o in Afghanistan!

Siria primeste bani de la rusi? Nu cred, Rusia are grave probleme economice si nu are de unde sa arunce cu bani. Doar din cauza aceasta s-au dus acolo, sa exploateze petrolul!

Aramata rusa va lupta de partea lui Bashar al Assad? Istoria recenta ne arata ca rusii nu lupta aiurea, in Ucraina aveau interese directe. In siria, pe continent, nu au ce cauta! Doar nu sunt nebuni sa lupte impotriva ISIS sau a rebelilor in timp ce "aliatii" bombardeaza din aer.

Deci, ce castiga Siria in acest context? Oamenii! Siria isi pastreaza oamenii, acei emigranti care fug masiv pe calea apei pana in Europa. Armata siriana nu cred ca mai are controlul apelor lor teritoriale, drept urmare traficantii isi fac de cap. Toti fug pe mare! NATO nu intervine iar Turcia si Grecia nu fac decat sa colecteze barcile cu imigranti si sa-i indrepte spre Europa. Asta nu-i convine lui Bashar al Assad.

Daca toti oamenii iti pleaca din tara, atunci nimeni nu mai munceste. Industria cade, trupele armate raman fara suport, fara mancare, fara oameni. In timp de razboi cele mai importante sunt industria militara si agricultura. Si oamenii! Cineva trebuie sa munceasca in tara aia!

Deci ce vor face trupele rusesti acolo? Vor supraveghea tarmul sirian si vor intoarce din drum toate barcile de 5 sau 10 metri patrati, exact ce nu fac europenii si nici NATO. Atunci sa vezi adevarat drame! Rusii nu sunt chiar cei mai primitori oameni. Nu este exclus sa vedem "regretabile erori" gen deschis focul aiurea sau confundat refugiatii cu teroristi care vor sa ajunga in Europa. Scuza cu teroristii prinde bine la europeni si oricum majoritatea nu vor refugiati, deci nici critici nu vor exista.

Asa ca stati cu ochii catre Siria, acolo se intampla ceva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL