17 septembrie 2015

Cel mai ieftin smartphone 4G din Romania

cel mai ieftin smartphone 4g Romania

Poate va intrebati care este cel mai ieftin smartphone 4G din Romania. Destul de greu de decis, insa va pot da un pont. In principiu cel mai ieftin smartphone cu 4G ar costa undeva spre 96 euro, sau aproximativ 425 lei. La banii acestia poti sa alegi o chinezarie rebranduita in Romania, un terminal Nokia ramas in stoc pe undeva sau un telefon Orange. Eu unul as alege Orange Roya. De fapt chiar am ales acest terminal. Va spun si de ce l-am ales. De cateva luni acest smartphone beneficiaza de o reducere de 25 euro daca este cumparat prin programul Orange Phone Credit. Ce inseamna acest program? Pe scurt, trebuie sa ai o cartela prepay si sa fi incarcat de minim 6 ori pana acum.  Daca nu ai aceasta cartela atunci apeleaza la un prieten, vecin, coleg sau o ruda indepartata. Sigur gasesti pe cineva cu o cartela Orange Prepay. Din cate stiu acest program de loialitate "Orange Phone Credit" s-a activat pentru toti clientii cu cartele prepay. Daca vroiai sa renunti trebuia sa faci tu o solicitare in acest sens. Deci, cu siguranta gasesti pe cineva care sa te ajute cu achizitionarea acestui terminal beneficiind de o reducere de 25 euro, de la 96 cat era pretul initial. In final vei avea de platit cam 71 euro adica putin peste 300 lei. Toate acestea pentru un smartphone 4G.

Esti dintr-o alta retea? Nu conteaza, programul Orange Phone Credit presupune achizitionarea la liber a terminalului iar daca vrei poate fi decodat gratuit in orice magazin Orange. Deci ai un smartphone 4G la doar 300 lei care poate fi folosit in orice retea de telefonie.

Ce stie sa faca acest smartphone 4G Orange Roya? In primul rand beneficiaza de tehologia LTE categoria 4, adica poate sa atinga viteze de 150 Mbps la download si 50 Mbps la upload. Repet, in acesti bani nu gasesti nimic mai ieftin. Si nu este o chinezarie ordinara, in spatele sau se ascunde un Alcatel Pop 2 (4.5).

Mai mult, acest smartphone cu 4G beneficiaza de un procesor Quad Core Snapdragon 410 ce are o pozitie entry level catre middle. In general este folosit pe telefoane de peste 150 euro, 600-700 lei. Voi puteti plati jumatate din aceasta suma (eu l-am luat chiar si mai ieftin). Desi procesorul este unul mai vechi acesta este construit pe 64 biti si asigura compatibilitatea cu noile versiuni de aplicatii ce vor fi optimizate pentru arhitectura 64 biti.

Telefonul mai dispune de 1 GB memorie RAM si 8 GB memorie pentru stocare, din care 5 GB este disponibila pentru utilizator. Aceasta configuratie hardware il face potrivit pentru navigarea pe web, pentru retele sociale, editare documente sau multimedia. Telefonul nu are nici o problema in a reda clipuri full HD, 1080p. La navigarea pe internet nu are lag iar displayul terminalului de 4.5 inch (rezolutie 480*850) este suficient de mare incat sa nu oboseasca ochiul la citit. Contrastul este satisfacator desi touchscreenul lasa putin de dorit: este capacitiv in 2 puncte ( nu mai mult de 2 atingeri simultane) si necesita o apasare ferma pe ecran. Insa raspunsul este prompt.

Restul specificatiilor acestui terminal Orange Roya se incadreaza in tendintele gamei entry-level din care face parte: camera video 5 MP cu LED (lasa putin de dorit), camera secundara pentru selfie (lasa si mai mult de dorit dar macar puteti sa efectuati apeluri video pe Skype), filmare video 1080p@30 fps, Wi-fi b/g/n, Bluetooth 4.0, Wi-fi Direct si DLNA (pentru conectarea cu smart TV), GPS + GLONASS, baterie 2000 mAh, accelerometru si busola. Pe terminal ruleaza un SO Android 4.4.2 care poate fi actualizat momentan la 4.4.4.

Dar sa nu aveti impresia ca daca este cel mai ieftin telefon cu 4G este si cel mai slab. Ca sa nu mai vorbesc ca in acesti bani nu gasesti un alt smartphone decent, fie el si fara 4G. Nu includ aici pocnitori romanesti pentru ca ,sincer va zic, nu stiu pe nimeni care sa fi achizitionat un astfel de telefon si sa fie totul in regula. Mai devreme sau mai tarziu tot s-a stricat sau merge execrabil. Si cunosc pe multi care si-au achizitionat asemenea device-uri si acum regreta.

De ce ai achizitiona acest smartphone 4G? In special pentru tehnolgia 4G, am scris aici despre vitezele obtinute pe internet in reteaua Vodafone. Daca vrei sa fii in pas cu tehnologia si sa navighezi linistit de pe telefon, atunci e cazul sa-ti iei un smartphone 4G. Desigur, daca nu vrei cel mai ieftin smartphone cu 4G din Romania, poti alege oricand unul mai scump.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL