25 iunie 2016

Cum, in Marea Britanie se tine cont de referendum?

referendum Romania 300 parlamentari
In contextul referendumului din Marea Britanie si marele Brexit ce se anunta, am observat ca simpaticul Iohannis a convocat o intrunire de urgenta impreuna cu premierul Ciolos, guvernatorul BNR - Mugur Isarescu, presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga precum si presedintele PSD - Liviu Dragnea, liderul UNPR - Valeriu Steriu sau copresedintele ALDE - Daniel Constantin. 

Dar cata miscare de forte la Palatul Cotroceni pentru referendumul din Marea Britanie!?

Tin sa le reamintesc celor de mai sus ca si noi am avut un referendum in Romania. Am avut un referendum pentru 300 parlamentari in 2009! Tin minte ca se dorea un referendum pentru parlament unicameral si scaderea numarul parlamentarilor de la 600 cati sunt in prezent la aproximativ 300.

Referendumul pentru 300 parlamentari a fost validat in Romania, cu peste 75% din voturi pentru. Astia din Marea Britanie sunt amatori cu 52% pentru Brexit. 

Romania a avut referendum cu 75% pentru Parlament Unicameral cu 300 de membri!!!

Rezultatul? S-a dus dracului acel referendum! Iar astia din Marea Britanie au speriat toata lumea cu referendumul lor. S-au prabusit bursele din lumea intreaga, a scazut lira, oamenii au intrat in panica. Scotienii vor sa iasa din Regatul Unit! Marile echipe de fotbal trebuie sa renunte la cativa jucatori extracomunitari. E haos!

In Romania, din 2009 domneste linistea! Referendumul a fost o gluma proasta. Cred ca ar rade cei din UE de romani daca am face un referendum pentru iesirea din UE. Pur si simplu nu ne-ar crede.

Un comentariu:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL