27 decembrie 2016

Pliante distribuite aiurea

impartire pliante

Zi de zi, in drumul catre serviciu, sunt asaltat de persoane ce impart pliante. Fie ca prezinta o oferta, mega-promotie sau chestii politice, efectul este acelasi. Nu iau niciun pliant! Si stiti de ce? Pentru ca sunt agasat cu distributia de pliante. Sunt doua sau trei persoane care blocheaza efectiv calea de mers si intind mana de parca ar cersi. Si nu primesti un pliant ci mai multe. Ce sa fac cu ele?

Inteleg ca exista si meseria de distribuitor de pliante, dar nu asa haotic.

Cei care le produc nu-si dau seama ca pliantele se dau aiurea si nu-si ating scopul? De ce le mai dai? De ce fortezi oamenii aceia sa scape efectiv de pliante in loc sa le distribuie in mod util. Faptul ca impart/arunca mai multe pliante nu inseamna ca este si eficient.

Intr-o zi am primit 4 pliante la un magazin online care nu vinde nimic (a se vedea poza, blurata prin locurile esentiale). Niste chinezarii scumpe pe care le poti achizitiona de pe aliexpress.com la pret de 10 ori mai mic. De ce crezi ca oamenii ar fi interesati de magazinul tau incat arunci pur si simplu cu pliante?

Alta data am primit cateva pliante cu hrana si accesorii pentru animale. Toti cei care ieseau de la metrou, statia Dristor, primeau aceste pliante. Oare cati dintre acesti oameni chiar aveau animale acasa? Aici e clar o strategie gresita, nu poti sa imparti pliante fara sa existe macar un mic procent, fie si 0.01%, ca o persoana sa fie interesata de pliantul tau.

Daca imi dai un pliant cu pizza sau sharoma exista o mica probabilitate sa ma intereseze. Dar exista!

Daca imi dai mancare pentru animale, este imposibil sa ma intereseze!

Inainte de alegeri primeam pliante de la USR. Mergeam prin Piata Victoriei din Bucuresti. Dupa 50 metri inca un pliant de la USR. Treceam strada, inca unul cu pliante de la USR. Ajungeam la metrou: iarasi plianta cu USR. Ceva e aiurea aici. Nu poti sa dai acelasi pliant in cascada.

Zilele trecute impartea unul niste carti bisericesti prin autobuz in Galati, "Noul Testament". Le dadea gratuit. Mergea pe ideea ca "tinere, n-ai nevoie de mantuire?" I-am zis ca nu-mi trebuie cartea lui. A dat-o si la altii prin autobuz. Apoi revenea la cei care l-au refuzat. Ok, omul era foarte stresant! Nu era popa dar avea tangenta cu ei. Ma intreb cine si cu ce bani a tiparit acele carti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL