26 mai 2011

Flash Player pe Android

Am un telefon Samsung galaxy mini pe care ruleaza un sistem android 2.2.1 Froyo. Din cate am inteles flash player 10.2 ruleaza pe versiuni 2.2.3 sau mai noi. Deci versiunea pe care o am eu nu este buna. Din fericire, Samsung a anuntat recent ca ofera upgrade la android 2.3 Gingerbread pentru toata gama "galaxy" deci si pentru telefonul meu. Acum intrebarea mea este: daca fac upgrade-ul la noul android pot sa rulez falsh player? Intrebarea nu este chiar pertinenta si o sa va explic.


Teoretic, android 2.3 la care vreau sa fac upgrade ar suporta flash player, dar cred ca sunt si altele necesare. Telefonul are un procesor arm 11 de 600 mhz. Flash playerul are nevoie, din cate stiu, de o frecventa mare a procesorului, cam la acelasi nivel cu ce am la telefon. Dar nu sunt sigur ca arhitectura procesorului este suportata. Vedeti voi, cand vrei sa iei flash player  de pe android market iti zice ca telefonul nu este compatibil, desi eu stiam ca pe android 2.2 Froyo ar trebui sa mearga. Dupa cateva cautari am aflat ca ar fi suportat de la versiunea 2.2.3 in sus, dar nu sunt sigur de acest lucru. Asa ca ma intreb daca nu cumva si alte specificatii, cum ar fi procesorul, ma impiedica sa-mi instalez flashul. Sigur, as putea trecec pe android 2.3 foarte usor, insa nu stii ce surprize negative te asteapta. Poate este instabil sau mai stiu eu ce erori imi da la telefon. Asa ca vreau sa fiu absolut sigur ca imi merge flashul inainte de a face upgrade. 

Pe de alta parte, as putea sa instalez flash playerul chiar acum din alta sursa, nu de pe android market, fara a face upgrade la soft. Dar ce ma asigura ca telefonul nu o sa-mi dea o eroare grava sau chiar sa crape? Prin urmare, s-a confruntat cineva cu aceasta problema pana acum? Sau stiti o rezolvare, gasita pe undeva? Eu am scotocit peste tot dar nu am gasit nimic. Imi ramane doar sa testez si sa sper ca samsung nu a dat rateuri la programarea softului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL