11 noiembrie 2014

Iohannis vs. Ponta la Realitatea TV

confruntare iohannis ponta
S-a intamplat minunea, cei doi candidati la alegerile prezidentiale s-au intalnit in sfarsit fata in fata, in direct la o televiziune nationala.  Dar nu la TVR cum ar fi normal si pe care ii platim cu varf si indesat. Confruntarea dintre Iohannis si Ponta a avut loc la Realitatea TV, moderator fiind Rares Bogdan. Dezbaterea a fost mediocra, m-am uitat zece minute si am mutat la Masterchef. Ponta era cu foile dupa el, dupa cum bine remarcase Iohannis, iar acesta din urma a venit cu temele nefacute. Vedeti voi, si eu m-am dus de multe ori cu temele nefacute dar am terminat cu prima medie la capacitate pe scoala, am facut un liceu bun, o facultate de renume din Bucuresti si un master de aprofundare, domeniul fiind informatica economica. Poate aparentele inseala dar in opinia mea Iohannis a fost superficial iar Ponta si-a respectat statutul de copy-paste, ca doar a venit cu fituicile dupa el. Intr-un cuvant, dezastru! 

Show-ul televizat nu a avut efectul scontat, dezbaterea a fost inutila iar problemele adevarate n-au fost dezbatute. Nu, sectiile de votare nu reprezinta un subiect de confruntare, nu mai vorbim ca au tinut-o asa vreo 40 de minute (dupa cum remarcase Moise Guran). Fac o paranteza aici, oare de ce nu ma plictisesc sa-l ascult pe Guran? Se compara el cu vreun moderator din Romania, aviz lui Rares Bogdan care a moderat confruntarea Iohannis Ponta?

Bun, revin la problemele discutate in emisiune, Chiar daca nu m-am uitat prea mult am vazut secvente, am ascultat opinii si mi-am facut o parere. Cu siguranta si voi v-ati format o parere. Iohannis n-a vorbit prea mult si nici la obiect, a mai fost si lent pe deasupra. Ponta a fost smecheras si a vrut sa-l emite pe Base, chipurile sa-l prinda pe Iohannis pe picior gresit. Eventual sa-i dea lovitura de gratie. Nu s-a intamplat asa. Ok, s-a discutat despre sectiile de votare din strainatate, de pensii, taxe si alte rahaturi. Nimic util, si ma refer aici la atributiile viitorului presedinte. Nu ma intereseaza sa stie cat e punctul de pensie si cat este evaziunea fiscala in Romania. Sau care e pensia minima. Asta trebuie sa o stie prim-ministrul! Despre ce trebuie sa faca presedintele am mai scris aici, nu are rost sa mai repet inca o data.


confruntare iohannis ponta realitateaCe am vazut in emisiunea din aceasta seara sintetizeaza toata campania electorala din ultima vreme: ura, acuzatii nefondate, atacuri miselesti asupra celorlalti, minciuna, fatarnicie. Toata miza a fost pe discreditarea adversarilor, nu pe ce poate face fiecare candidat. S-a aruncat cu rahat si de o parte si de alta. Mai nou am inteles ca au fost implicate si niste gaini nevinovate care au ajuns pe jumatate moarte in curtea ACL-ului. La propriu! 

Pe telefoane vin mesaje de sustinere pentru candidati iar in posta primesc pliante ce iau in derizoriu competentele adversarilor. Inteleg ca vor sa ma convinga sa votez cu unul sau altul, dar nu cu mizerii de genul asta. Nu prin bataie de joc si incompetenta! 

Ma asteptam ca aceasta emisiunea sa lamureasca putin lucrurile. Cred ca mai multe le-a incurcat. Nici macar nu s-a anuntat din timp sa stim si noi muritorii de rand unde sa ne uitam. Sau macar sa fim acasa, ca dezbatarea a fost preluata pe mai multe posturi de stiri. Dar daca nu stiai din timp, cum sa te uiti? Pe de alta parte nu stiu cat de bine s-au pregatit si candidatii pentru aceasta dezbatere. Nici macar moderatorul, Rares Bogdan, nu a parut pregatit pentru o dezbatere. A parut mai degraba ca a fost pregatit doar pentru Ponta si i-a adresat intrebari pe care in mod normal ma asteptam sa le aud de la Iohannis. A fost un fel de improvizatie sau solutie de avarie, chipurile o dezbatere intre Iohannis si Ponta. 

Repet, mai mult s-au incurcat lucrurile. Mai bine nu se facea emisiunea decat in halul asta! Daca cele doua partide nu fost in stare sa negocieze termenii unei confruntari decente pentru functia de presedinte al Romaniei, mai bine reglementam printr-o lege astfel de dezbateri. Pe viitor nu trebuie sa ne mai jucam cu astfel de lucruri. Ponta anuntase 4 dezbateri televizate la nici o ora dupa comunicarea primelor rezultate de la turul intai al algerilor prezidentiale. Acesta era planul lui? Cica discutase cu televiziunile! Dar el abia isi aflase adversarul, nu mai vorbesc sa negocieze ceva si cu echipa acestuia. Bataie de joc!

ponta iohannis pliant posta

Opinia mea generala este ca in urma campaniei electorale au fost bagate in rahat multe institutii din Romania. Biroul Electoral Central care cred ca nu mai face fata presiunilor din partea partidelor, si cu totii stim cine coordoneaza treburile acum. MAE si-a pierdut ministrul care s-a aratat incapabil sa gestioneze situatia de criza, ori asa ceva nu se face. Nu lasi institutia la greu, nu pentru ca cineva sa-si faca imagine pozitiva in campania electorala (aici Puie Monta!). Iar pe deasupra, atat Poltitia cat si Justitia din Romania sunt manjite de incompetenta pentru ca nu pot (nici nu vor putea) sa rezolve toate aceste mici faradelegi facute de partidele politice in campania electorala. Amin!

2 comentarii:

  1. Pai a cui este MAE? Nu a fost numit tot de PSD nenea Corlatean?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Yamasha: Corlatean trebuia sa respecte institutia si apoi pe Ponta. Trebuia sa nu-si dea demisia chiar daca i-o cerea Ponta, sau macar sa faca publica presiunea venita din partea partidelor. Era o chestie daca isi dadea demisia in noaptea de 2 noiembrie. Atat!

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL