09 noiembrie 2014

Pana unde merge paranoia?

Paranoia autoritatilor a atins cote maxime in ultimele saptamani. Asta din cauza alegerilor, toti fac scenarii, se suspecteaza unii pe altii, se acuza unii pe altii. Toti politicienii acuzati sau prinsi cu mata-n sac acuza dosare politice, s.a.m.d. Ei bine am vazut acum cateva zile o faza de tot cacatul. Se intampla pe la Piata Victoriei din Bucuresti unde una din cladirile mari de birouri facea un exercitiu de incendiu.

Ca si in cladirea unde lucrez eu, alta decat aceea unde era acum exercitiul de incendiu, stiu ca regula in cazul unor evacuari ale cladirii trebuie sa mergi intr-un punct de intalnire in care se face prezenta. Sa vezi ca nu ai lasat pe nimeni in urma si nici nu este careva in pericol, in cazul unor situatii de urgenta adevarate. Ei bine, acel loc de intalnire este suprafata verde din fata muzeului Antipa, singurul loc verde din zona. Parcul Kiseleff este prea departe. Prin urmare, tind sa cred ca toate cladirile de birouri au acel punct definit ca intalnire in cazul unor simulari sau chiar situatii de urgenta reale. Stiu, suna aiurea simulari de incendii sau cutremure. Insa firmele care se respecta chiar fac astfel de exercitii periodic. 

Faza haioasa este ca vis-a-vis de muzeul Antipa este Palatul Victoria, sediul guvernului Romaniei, casa lui Victor Ponta si cei cativa ministri, un fel de Ali Baba si cei 40 de hoti. In ziua respectiva una din cladirile din zona facea exercitiul de incediu si oamenii erau condusi de cativa reprezentanti catre acel loc. Reprezentantii purtau veste speciale si cateva marcaje pentru ghidarea angajatilor. Toate bune si frumoase, doar ca la final, la intoarcerea catre cladirea de orgine, au fost abordati de o masina de politie cu doi pasageri care i-a intrebat care-i "smenul"? Fix pe acei reprezentanti. Deci care-i treaba lor si ce e cu lumea respectiva, de unde vin si unde se duc? Si nu era orice masina de politie, era un Bmw alb care probabil iesise din curtea Palatului Victoria, una din acele masini care insotesc coloanele oficiale ale demnitarilor romani. 


Asa deci? Una din masinile de insotire ale politiei este trimisa sa vada ce e cu acel grup de oameni care s-a strans brusc in fata Palatului Victoria (omitem ca erau langa muzeul Antipa) si care acum se retrageau, culmea, in ordine si chiar foarte pasnici. Nu era cumva un exercitiu de protest al nu stiu cui? Nu incerca nimeni sa exerseze in eventualitatea unui miting? Nu striga nimeni impotriva guvernului? Poate doar se antrenau! Cred ca asta a fost in gandul autoritatilor cand i-au vazut pe oamenii aia acolo. I-o fi lovit paranoia?! Asa ca i-au trimis pe saracii politisti in inspectie, un el si o ea intr-un Bmw alb cu girofar.

paranoia ponta autoritati politie
sursa foto: voceatimisului.ro

In alta ordine de idei, sambata seara au fost proteste anti-Ponta peste tot in tara: Bucuresti, Iasi, Cluj, dar mai ales Timisoara. Mai mult se anunta proteste si in strainatate. Toate indreptate impotriva guvernarii acutuale in frunte cu Victor Ponta si ministrul de externe Titus Corlatean. Motivul binecunoscut, romanii din diaspora care au fost impiedicati sa voteze in turul intai al alegerilor prezidentiale. Astia de la putere se lauda ca nu vor mai exista probleme in turul doi, insa eu sunt destul de sceptic. 

Si cum paranoia e din ce in ce mai mare, vom asista la tot felul de legi dubioas: amnestia, interzicerea divulgarii informatiilor din procesele penale, legea injuraturilor pe internet, tot felul de tampenii propuse de cei din PSD. Si asta-i doar inceptul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL