20 aprilie 2016

Ce mai face Posta Romana?

ridicare colet posta romana
Intrebarea din titlu nu este retorica. Chiar sunt curios cu ce se ocupa Posta Romana pentru ca ultima data cand le-am calcat pragul mi s-a comunicat sa nu mai trimit colete pe adresa de serviciu. Nu inteleg care este problema: adresa unde primesc eu coletele sau faptul ca primesc niste colete pentru care platesc. Si cineva incaseaza niste bani. Dar hai sa povestesc mai pe larg.

Am facut o comanda pe eud.dx.com iar coletul l-am trimis catre adresa de serviciu. Am fost la Posta Romana sa-l ridic, (oficiul postal 41 din Bucuresti Sector 1), in pauza de masa ce-i drept. Acolo erau deschise 2 ghisee si tot atatea persoane la coada. N-am asteptat prea mult, doua sau trei minute si mi-a venit randul. Cand colo, functionara postei imi reproseaza de ce trimit colete pe adresa de serviciu si nu pe adresa de acasa! Simplu, ii zic, eu plec de la serviciu dupa ora 18:00 iar oficiul postal din cartier fie este inchis cand ajung eu, fie este o coada imensa. Si oricum nu-mi vine randul pentru ca se inchide destul de devreme (pe la 19:00). Iar aici unde ma aflam acum era liber. Nu era nimeni la coada. De ce sa nu profit, doar eram in pauza de masa?

Sau poate le este greu sa pastreze niste colete, avand spatiul mai mic? Nu zau, in era comunicatiei este atat de greu sa puna mana pe colet si sa sune la numarul de telefon de acolo? Cand exista atatea optiuni cu minute incluse, practic infinite, este atat de greu sa dai un telefon sau un sms si sa anunti destinatarul ca i-a venit coletul? Birocratia? Procedurile de lucru anevoioase si expirate, sau mai bine zis comuniste?

Practic Posta Romana se chinuie sa-ti trimita o hartie amarata in cutia postala prin care esti anuntat ca ti-a venit pachetul. Tu mergi la oficiul postal cel mai apropiat sa-ti ridici pachetul pentru care ai platit. Ei au pretentia sa trimiti pe adresa de acasa, dar Oficiul Postal din zona oricum se inchide pana ajungi! Si cand ajungi e o coada imensa!

Si daca ceva merge prost poti sa-ti iei adio de la colet. Este pierdut pe veci si nu rezolvi nimic daca faci reclamatie.

Am fost si la Oficiul Postal de "acasa". Mi s-a reprosat ca nu avem buletinul pe adresa de acolo. Si nici viza de flotant. Ca n-ar trebui sa-mi dea pachetul. In fine, am rezolvat-o cumva si atunci. Pai, curierii livreaza oriunde. Ieftin si fara pretentii de bugetari. Curierul te suna, stabileste ora de intalnire si asta e. Le merge bine, au profit, in timp ce Posta Romana se scalda in rahat asteptand falimentul.

La un moment dat am crezut ca Posta Romana s-a emancipat. I-am vazut umbland pe calculatoare. Am zis gata, au renuntat la hartie si au trecut pe un sistem informatic. Dar de unde? Au pastrat si hartiile dar si sistemul informatic. Practic acum lucreaza pe doua fronturi, dar lucreaza! Iar cozile de le ghisee sunt imense.

A mai fost un coleg la acelasi Oficiu 41 al Postei Romane din Bucuresti Sector 1. Si el a primit acelasi sfat: sa nu mai trimita coletele pe adresa de serviciu. Oare de ce? Daca tot imi misc fundul pana la ghiseul lor, pe banii mei, de ce sa nu aleg eu Oficiul Postal care imi convine mai mult?

Alte intamplari cu Posta Romana...

Posta Romana nu mai are plicuri

Zau asa, am fost la Oficiul Postal 41 din Bucuresti sa depun o scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Ajung acolo, aveam doar hartiile de pus in plic. Dar plic nu aveam. Am crezut ca doamnele de la ghiseu imi vor spune cu ce se mananca "o scrisoare recomandata". N-am mai trimis in viata mea asa ceva, de vreo 30 de ani. Pentru inceput am cerut un plic, urmand sa le intreb detaliile ulterior. Marturisesc ca nu era absolut nimeni la coada. Raspunsul pentru plic a fost simplu: "nu mai avem plicuri, mergeti pana la capatul blocului, e un xerox, luati de acolo un plic". Pffff! Mi-a pierit cheful de scrisori recomandate!

Da, m-am dus si am cumparat mai multe plicuri (in caz de nevoie) si am dat bani frumosi pe acestea. Bani care puteau sa ajunga in buzunarul Postei Romane. Pentru ca daca tot oferi un serviciu de expediat plicuri n-ar strica sa ai si plicuri la pret ceva mai mare decat in comert si sa faci un mic profit (la cate plicuri livreaza Posta Romana!).

Deci da, Posta Romana nu mai are plicuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL