10 iunie 2015

Victor Ponta, demisia!

demisia victor ponta

Prima data am scris aici despre demisia lui Victor Ponta. A trecut timpul si nu s-a intamplat nimic. Iata ca Victor Ponta o comite din nou. Ma rog, el a comis-o mai demult dar abia acum s-a aflat. Si tot acum este urmarit penal in dosarul lui Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

De ce nu demisioneaza Victor Ponta?
Victor Ponta a afirmat public ca el este nevinovat si nu-si da demisia. In opinia sa nu este cu putinta ca un procuror sa demita un premier. Ba a insistat ca actiunea procurorilor poate fi numita lovitura de stat.

Hai sa o luam pe puncte. Nu este nici o tentativa de lovitura de stat. Sunt absolut convins ca atat el dar si presedintele cat si SRI-ul stiau de cateva luni ca exista un dosar in care ar putea fi incriminat Victor Ponta. Deci nu, nu vin teroristii peste noi!

Pe de alta parte, cum poti sa afirmi ca este lovitura de stat cand insasi Presedintele tarii propune noul prim ministru iar Parlamentul isi da acceptul? E ca si cum ne-am sabota intre noi. In fond tot ei raman pe acolo dar se mai schimba din dreapta in stanga.

Cum vine asta ca un procuror nu poate sa demita un premier? Premierul n-a fost ales de cetateni prin vot, asa cum a fost ales presedinte Iohannis. De unde atatea mofturi? Ponta a fost propus de Parlament, iarasi o sleahta de mafioti pentru ca noi, cetatenii, am votat niste liste la algeri. Nu i-am ales nominal pe fiecare din ei. Daca Victor Ponta are sustinerea Parlamentului nu inseamna ca are si sustinerea poporului in functia de premier.

Faptul ca Victor Ponta este sau nu vinovat va decide judecatorul, nu procurorul. Iar Victor Ponta nu trebuie sa obstructioneze aplicarea justitiei. Noi, pulimea, nu avem in spate un Parlament care sa ne protejeze la nevoie. Si totusi noi, pulimea, ne supunem legilor fara echivoc. De ce premierul Victor Ponta este mai presus de lege si nu se supune acesteia, la fel ca pulimea?

Ce mesaj transmite Victor Ponta prin refuzul de a-si da demisia?
Victor Ponta transmite acelasi mesaj de aroganta pe care l-au transmis si restul colegilor sai ce au fost salvati de votul Parlamentului: "Sunt mai presus de lege si nu imi puteti face nimic"(pamflet) Sau altfel zis este intangibil orice ar face pentru parlamentarii l-ar salva din orice situatie.

Este just ca Victor Ponta sa fie aparat de Parlament?
Aceasta sleahta de mafioti nu doar ca l-ar salva pe Victor Ponta din procesul actualt, vinovat sau nevinovat, dar ar fi in stare sa-l salveze si daca ar fi acuzat de fapte mult mai grele. Enumar cateva: furt, agresiune, violenta s.a.m.d. De unde stiu ca un parlamentar ce ar putea comite aceste fapte n-ar fi protejat de Parlament pe motiv de prietenie si partid? Prin simplul fapt ca un om are posibilitatea ipotetica de a se sustrage judecatei se poate spune ca el este mai presus de lege. Deci da, premierul si restul parlamentarilor sunt mai presus de lege prin simplul fapt ca detin acele functii si se apara unii pe altii. Victor Ponta nu trebuie aparat de Parlament!

Ce ar insemna daca Victor Ponta si-ar da demisia?
Ar fi un gest onorabil din partea sa si i-ar salva cariera politica. Cum ar fi sa castige in final procesul si sa ceara despagubiri statului roman, ca tot e la moda sa piarda la CEDO? Da, ar pierde actualul mandat de prim-ministru al Romaniei insa ar dovedi ca este cinstit si are coloana vertebrala. La varsta sa cu siguranta ar prinde si alte functii importante in politica romaneasca.

Ce pierde Victor Ponta daca nu demisioneaza?
Daca nu va demisiona isi va incheia cariera politica. Doar cu dispret si aroganta nu se face politica. Nu discut rezultatul procesului in care este implicat Victor Ponta alaturi de Dan Sova. Mai mult va pierde insa Romania pentru ca partenerii politici si investitorii straini il vor trata cu indiferenta pe Victor Ponta. Asa premier, asa tara! Romania va fi asociata cu marea coruptie si imposibilitea desprinderii din trecutul comunist. Deci adio Schengen 

Victor Ponta pare sa nu realizeze ca functia de prim ministru al Romaniei implica demnitate si respect pentru toti cetatenii Romaniei si partenerii externi. Nu poti sa conduci economia unei tari daca tu insati esti susceptibil de a fi corupt. Nu inseamna neaparat sa fii vinovat. Pur si simplu faptul ca esti acuzat oficial intr-un dosar inseama o reputatie proasta care nu face bine nimanui: nici carierei sale politice, nici cetatenilor tarii, nici firmelor sau investitorilor din Romania. Pur si simplu coruptia este incompatibila cu politica si cu mesajul ce trebuie transmis de alesii neamului. Victor Ponta nu face cinste Romaniei prin refuzul sau de a demisiona din functia premier al Romaniei.

Victor Ponta nu tolereaza protestatarii.
Auzisem recent o declaratie a lui Victor Ponta prin care "sfatuia" opozitia sa nu mai organizeze proteste pentru demisia sa din functia de premier. Ba a mai amenintat ca poate si PSD-ul sa organizeze mitinguri de sustinere.

Cum vine asta, Ponta ameninta cetatenii ce indraznesc sa protesteze? Adica temelia democratiei? Domnule Ponta, aveti grija ce va doriti ca se porneste potopul! De ce nu chemati minerii, doar aveti antecedente in "familie"? Grija mare ca sunt infometati. N-au primit ultimele salarii si sunt amenintati de concedieri colective. Grija mare!

Si inca ceva, demisia lui Ponta nu inseamna ca este vinovat sau ca el recunoaste ca ar fi vinovat. Ar insemna ca el se pune la dispozitia justitiei fara nici un impediment, lucru pe care putini parlamentari l-au facut pana acum. Sa ne amintim aici de Sova care umbla cu mirul dupa el sau de Vosganian care mai avea putin si incepea sa planga ca un copil. Si acum ma intreb, acestia sunt oamenii care ne reprezinta?

Cum poate influenta Victor Ponta mersul procesului?
Sa ne intelegem asupra unui aspect. Ponta nu poate fi arestat pentru ca Parlamentul a refuzat cererea DNA. De asemenea Ponta isi poate pastra functia de prim-ministru, doar ca e de rahat sa fii urmarit penal in acelasi timp. Insa dosarul merge mai departe. Ponta poate fi acuzat la finalul procesului daca va fi gasit vinovat.

Doar ca pana la finalizarea procesului Victor Ponta si acolitii sai pot modifica codul penal incat infractiunea sa devine legala. Sau fapta este prescrisa. Sau DNA-ul se desfinteaza. Sau orice alta posibilitate. Din functia de prim ministru are puterea de a schimba complet mersul anchetei, nu direct ci indirect prin schimbarea regulilor in timpul jocului. Din aceasta cauza Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL